Orbán az új arisztokrácia megfutamítására buzdít

2007.04.04. 20:16
Magyarország ma nem a polgárai miatt van bajban, hanem mert vezetői vallottak kudarcot, mondta Orbán Viktor Tápióbicskén. A Fidesz elnöke szerint le kell győzni az új arisztokráciát és fel kell számolni a kiváltságosok kiváltságait, ahogy tették elődeink 1848-49-ben.

Magyarország ma nem a polgárai miatt van bajban, hanem mert vezetői vallottak kudarcot. Erről a Fidesz elnöke beszélt szerdán Tápióbicskén, az 1849. április 4-ei csata színhelyén tartott ünnepi megemlékezésen.

Békeidőben az ország csak akkor győztes, ha képes teljesíteni saját polgárainak akaratát, mondta Orbán Viktor mintegy ötezres hallgatósága előtt.

Sokan hiszik, hogy manapság mi magyarok vesztesek vagyunk, holott ez nem így van. Büszkén ki kell mondanunk, hogy a magyar emberek nap mint nap fontos győzelmeket aratnak, mert a kormányzati csapásokat visszaverik a magyar családok, munkavállalók, orvosok, pedagógusok, nyugdíjasok és diákok - jelentette ki a Fidesz elnöke.

A pártelnök beszédében azt mondta, a magyarok nehézségeinek, súlyos problémáinak oka az, hogy tizenhét évvel a rendszerváltás után olyan új arisztokrácia jött létre, amely kiváltságokat követel magának, a nemzet többségének kárára.

Szavai szerint az új arisztokrácia módszeresen próbálja kizsigerelni az országot, éppen úgy, ahogy a XIX. században az idegen arisztokrácia próbálta ezt megtenni. A magyarok 1848-49-ben legyőzték az idegen arisztokráciát és megfutamodásra kényszeríttették - emelte ki az ellenzéki vezető.

Orbán Viktor azt mondta: le kell győzni az új arisztokráciát, fel kell számolni a kiváltságosok kiváltságait. "Ez lesz a nagy győzelem, amelyhez erőt adhatnak régi nagy diadalaink" - tette hozzá a Fidesz elnöke, aki szerint ez az út vezet a mindennapi győzelmeken keresztül a sikerhez.