Orbán: Mozgósítani kell

2008.02.05. 07:54
Orbán Viktor hétfőn népszavazási eligazítást tartott a Fidesz választókerületi elnökeinek. A Népszabadság információi szerint a minél nagyobb mozgósítás a cél, mert az igenek győzelme borítékolható, csak az érvényesség nem.

Orbán Viktor hétfőn a Polgárok Házában tartott eligazítást a Fidesz választókerületi elnökeinek. A Népszabadság úgy tudja, hogy Orbán szerint a népszavazásról szóló vita tartalmi részét a Fidesz már megnyerte, most az érvelés helyett a mozgósításra kell koncentrálni. Ehhez nyilvános vitákra van szükség, a pártelnök azt kérte, hogy helyi szinten is minél több "pezsgést" vigyenek a kampányba a területi vezetők.

Orbán szerint már akkor meg lesz a győzelem, ha sikerül az összes Fidesz-szimpatizánst mozgósítani. Úgy számolt, hogy valamivel több mint kétmillió emberrel már meg lehet nyerni a népszavazást. Attól tart azonban, hogy a fideszesek közel harmada inaktív, őket még meg kell győzni, hogy tényleg szavazzanak. Ugyanakkor figyelmeztetett, hogy az MSZP-ből kiábrándult szavazók voksaira is szükség lehet, így őket is győzködni kell.

Fontosnak nevezte, hogy a kampényból kiderüljön, a népszavazás nem Orbán Viktor vagy a Fidesz hatalmi harcáról, hanem a kormány megbüntetéséről szól. Így a hamarosan beinduló kampány fontos üzenete lesz, hogy Gyurcsány Ferenc hazudott. "Hazudni nem szabad" - lesz majd hallható a Hír Tv és az Echo Tv hirdetéseiben. A kampány másik fontos szlogenje a "Három igennel nagyot spórolhatsz!" lesz.

A kampányzáró rendezvényen Orbán Viktor pártelnök mellett felszólal majd Tarlós István, a kampány irányítója, illetve Kósa Lajos debreceni polgármester és Varga Mihály, a Fidesz gazdasági ügyekért felelős politikusa is.