Orbán fellépne a sonkatolvajok ellen

2006.03.05. 19:44
A félelem nélküli élet programját hirdette meg Orbán Viktor az Országépítő találkozók veszprémi állomásán. A Fidesz elnöke emelné a rendőrök fizetését, vasútrendőrséget állítana fel és kivizsgáltatna a sonkalopástól a nyaralók feltöréséig minden bűncselekményt. Orbán hadat üzent a luxusbűnözésnek, és bírálta a szocialistákat, amiért választási programként adják el a Nemzeti Fejlesztési Tervet.
Rengeteg embert rúgtak ki az utóbbi négy évben az állásából, azért mert, a Fideszt támogatják, állította Navracsics Tibor, a Fidesz veszprémi képviselőjelöltje, az Országépítő találkozó házigazdája az eseménysorozat vasárnapi fordulóján.

Az aspiráns bizonyítékul be is mutatott három olyan embert, akiket fideszes szimpátiájuk miatt nyugdíjaztak, vagy bocsátottak el állásukból. A politikus szerint Veszprémben és környékén nem adottak a félelem nélküli élet lehetőségei.

Rákai Philip, a Fidesz-rendezvények állandó műsorvezetője Orbán Viktor színpadra lépése előtt tréfásan kóbor kutyának nevezte hallgatóságát, utalva Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egy héttel ezelőtti, veszprémi kijelentésére, miszerint telepre vinnék a kóbor kutyákat.

A miniszterelnök elszólásait soroló film levetítése után Philip annak a véleményének adott hangot, hogy a kormányfő táncos produkciójával a "futottak még" kategóriában résztvevője lehetne a Megatánc produkciónak.

Ablakbetörésből rablógyilkosság

A humoros betétek után színpadra lépő Orbán Viktor a rendezvényen meghirdette a Félelem nélküli élet programját. A volt miniszterelnök úgy ítélte meg, hogy a jövőben a bűn megelőzésére kell helyezni a hangsúlyt, ugyanakkor ki kell vizsgálni minden apró bűncselekményt, az ablakbetöréseket épp úgy, mint a házfalak összefirkálását, a sonkalopásokat vagy éppen a nyaralófeltöréseket. A Fidesz-elnök hangsúlyozta, az "ablakbetörésekből lesznek a rablógyilkosságok".

Orbán megválasztásuk esetén a rendőrség létszámának növelését, magasabb rendőri fizetéseket ígért, továbbá előállt a vasútrendőrség felállításának ötletével is.

A Fidesz-elnök hadat üzent a luxusbűnözésnek. Szerinte ugyanis megengedhetetlen, hogy egy elítélt a lopott pénzből a börtönben jobb körülményeket vásárol magának, mint amilyenek közt az emberek a mindennapjaikban élnek.

Sztárügyvédek helyett Demjén Rózsit!

Orbán hadat üzent a sztárügyvédeknek is, kifogásolva, hogy a jómódú bűnelkövetők, ügyvédeiknek köszönhetően, kedvezményekhez jutnak. A pártelnök megígérte, hogy a kormányra kerülésük esetén nem kaphatnának kegyelmet, kedvezményeket azok, akik "a kiszolgáltatottak", azaz a gyermekek és idősek ellen követnek el bűncselekményt.

Orbán bírálta a szocialistákat, mert véleménye szerint választási programjuk a Nemzeti Fejlesztési Terven alapul. A terv ugyanis azokat a fejlesztéseket tartalmazza, amik mindenképpen megvalósulnak, akármilyen színű is lesz a kormány. A megvalósított projekteket el is kell majd küldeni az Európai Uniónak.

Philip kihasználva az esemény nyilvánosságát, reklámozta az elvbarát Demjén Rózsi koncertjét, arra buzdítva hallgatóságát, hogy látogassák meg a zenész jövő heti előadását.

Horváth Balázs egykori MDF-es képviselő betegsége miatt nem tudott részt venni az eseményen.