A MeH fizeti az őszödi vizitdíjat

2007.09.22. 10:27
Nem szednek a balatonőszödi kormányüdülőben vizitdíjat, a orvosi rendelőt felkereső vendégektől, mivel azt nem az Egészségügyi alap működteti, a számlát a Miniszterelnöki Hivatal rendezi, írja a szombati Bors..

Bár egy ideje minden orvosi rendelőben háromszáz forintos vizitdíjat kell fizetni a vizsgálatokért, a Balatonőszödi kormányüdülő vendégeinek nem kell fizetnie ha nyaralás közben megbetegszenek és orvosi ellátásra szorulnak, írja a szombati Bors.

A lapot a Kormányszóvivői Iroda arról tájékoztatta, hogy vizitdíjat csak olyan intézményekben kell fizetni, amelyeket az Egészségbiztosítási Alap működtet, Őszödön azonban nem ez a helyzet.

A MeH mint munkáltató szerződést kötött munkatársai ellátására. A Kormányüdülő vendégeinek ellátását ugyanaz az a keretszerződés biztosítja, mint ami alapján az állami vezetőket a Kútvölgyi Kórházban kezelik, azt azonban a kancellárián a Borsnak nem árulták el, hogy mennyi pénzbe kerül a kormányüdülő vendégeinek egészségügyi ellátása.

A Bors által megszólaltatott politikusok nem helyeslik a rendszert. Kupper András fideszes politikus mpéldául az új arisztokrácia egy újabb tünetét látja a dologban, de Horn Gábor szabad demokrata politikus sem biztos abban, hogy ez a megoldás szerencsés volna.