Orbán kivárja az első jogerős ítéletet

2005.05.24. 20:47
Megvárják az első jogerős ítéletet a Tokajhegyalja Kft. kontra Élet és Irodalom perben, majd az ügyvédek döntenek a folytatásról. Ezt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke mondta kedden az MTI-nek.
A volt miniszterelnök a Fejér megyei faluparlamentek tapasztalatait összegző martonvásári gyűlés előtt nyilatkozott az MTI-nek arról, hogy a Fővárosi Bíróság első fokon, nem jogerősen, elutasította azt a helyreigazítási keresetet, amelyet a Szárhegy-dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. nyújtott be az Élet és Irodalom című hetilappal szemben.

A társaság, amelynek idén januárig résztulajdonosa volt Lévai Anikó, Orbán Viktor volt miniszterelnök felesége, azért kért helyreigazítást, mert álláspontja szerint az ÉS cikkében megjelölt időpontokban a cég nem tartott taggyűlést, így jegyzőkönyv sem készülhetett róla.

A volt miniszterelnök szerint, ami most folyik, az ködösítés és mellébeszélés. "Továbbra is csak azt tudom mondani, amit mindig: vegye már végre valaki a bátorságot, hogy ha törvénysértéssel vádol, egyenesen mondja meg, hogy mikor és hol sértettem meg és melyik magyar törvényt, és legyen bátorsága vállalni a következményeket" - hangsúlyozta az Orbán Viktor.

A kifogásolt jegyzőkönyvekben egyebek között az olvasható, hogy Orbán Viktor, hivatalban lévő miniszterelnökként, tanácsaival részt vett a tokaji magáncég döntéshozatalában. "Kivárjuk az első jogerős ítéletet, és utána az ügyvédek meghozzák a szükséges döntés" - szögezte le az MTI kérdésére Orbán Viktor.