Fizetőparkolás: káosz és felháborodás Szolnokon

2008.08.05. 16:28
Hivatalosan augusztus elsejétől, valójában hétfő reggeltől újabb városrészekben is bevezették a fizetős parkolást Szolnokon. Az autósok egy része reggel szembesült azzal, hogy az este még letakart tábla reggel már azt jelezte, hogy fizető zónában állnak. A büntetések miatt tumultus alakult ki az üzemeltető cég ügyfélszolgálatán.

Az új fizetős parkolóhelyek augusztus elsejétől működnek a megyeszékhelyen, ennek ellenére sok helyen a tájékoztatótáblák letakarva maradtak. Kellemetlen élményben volt része azoknak, akik egy ilyen körzetben parkolták le az autójukat. Hétfő reggelre lehullott a takarófólia, és fényképezőgéppel a nyakukban ellenőrök pásztázták a körzetet, írja a Szolnok-Jászkun online.

A fizetős parkolást üzemeltető Remondis Zrt. ügyfélirodájában tumultus fogadta az odaérkezőket. Reggel hét óra óta száznál is többen érkeztek, ezt hűen tükrözte a sorszámkiadó automata számlálója is. Kevés a hely, hosszú a várakozási idő. Többen a bejárati ajtónál elhelyezett virágládákon ücsörögtek. Mindenki zúgolódott.

A tömegben sokan beszélgetésbe elegyedtek, mindenki elégedetlenkedett az új rendszer miatt. Többen kifogásolták azt, hogy egy óvoda előtti részt is fizetőssé tettek, illetve sok helyen a zöld terület rovására épültek új parkolóhelyek

A Remondis Zrt. illetékese a Szolnok-Jászkun online-nak elmondta, hogy ők nem tapasztalnak fennakadást az ügyfélszolgálaton, de érezhetően többen keresik fel az irodát, ami megnöveli a várakozási időt. Az ügyfélszolgálaton dolgozók létszámát ugyan növelték, de így is nehezíti a helyzetet, hogy, noha már korábban tájékoztatták a lakosságot az új parkolási rendről, legtöbben az utolsó pillanatra hagyták a bérletek megvásárlását.

A letakart táblák kapcsán azt mondták, hogy augusztus 1-jétől hatályos az új parkolási rend, tehát az érintett területeken lakóknak elvileg már ettől az időponttól kellett volna bérletet váltaniuk.

A városi közgyűlés határozata értelmében augusztus elsejétől 1387-tel bővült Szolnok város fizetőparkoló-helyeinek száma. A már meglévő 77 jegykiadó-automatához újabb 49-et telepítettek. A sok vitát kiváltó rendeletet több városrészben is a helyi lakóközösségek kezdeményezték, mert a korábbi fizetős részek helyett a házaik előtti ingyenes parkolókba álltak sokan, kirekesztve őket saját helyükről.