Brutálisan megvertek egy Fidesz-aktivistát?

2006.02.15. 07:49
Ismeretlen tettes Pécsett összevert egy idős Fidesz-aktivista nőt - állítja a Magyar Nemzet. A rendőrség nem tud az ügyről, a nő pedig félelmében nem mer a nyilvánosság elé állni.
Kezét törte, valamint a karján és a térdén is zúzódásos sérülést szenvedett az a pécsi fideszes aktivista idős nő, akit egy tömbházban szórólapterjesztés közben bántalmazott egy férfi múlt pénteken délelőtt – írja a Magyar Nemzet.

A lapot nem a rendőrség, hanem Borhidi Attila, a Fidesz választókerületi elnöke tájékoztatta. Elmondása szerint a férfi akkor támadta meg aktivistájukat, mikor meglátta, hogy a nő Fidesz-szóróanyagot helyez be a postaládákba, indulatosan azt közölte, hogy a kampányanyagot inkább a kukába dobja.

Rálőttek egy SZDSZ-esre
Egy gázpisztollyal fejbe lőttek egy ajánlószelvényt gyűjtő SZDSZ-es aktivistát a főváros XI. kerületében hétfő délután. A férfi könnyebben megsérült, megfigyelésre kórházba vitték, a támadót pedig őrizetbe vették. A fiatalember ajánlószelvény-gyűjtés közben becsengetett egy lakásba. Az ajtót nyitó férfi miután rákérdezett, hogy melyik pártnak gyűjti a cédulát, azonnal arcon lőtte a fiút.

Az asszony ezután is a postaládákba tette a szórólapokat, mire a férfi ellökte őt onnan. A nő ezután azt mondta férfinak, hogy ha még egyszer inzultálja őt, akkor rendőrt hív, mire a férfi úgy nekilökte a kapunak, hogy eltört a karja, valamint megsérült a lába is. Az asszony ezt követően értesítette a rendőröket, és látleletet vettetett a sérüléséről. „A történtek óta fél, nem mer a nyilvánosság elé állni” – szögezte le Borhidi Attila.

A rendőrség nem tud a verésről

Juhász István, az MSZP pécsi szervezetének az elnöke a lapnak úgy nyilatkozott, hogy „nem hallott még az ügyről, de a történet ettől még igaz lehet”. „Az emberi gyarlóság nem politikai kategória, a bűnözők között nincs jobboldali és baloldali, hanem csak bűnöző általában” – érvelt a szocialista politikus.

A rendőrség egyelőre nem tud az ügyről. Kékesiné Gyimóthy Marianna, a Baranya megyei rendőrfőkapitányság szóvivője az Indexnek úgy nyilatkozott, hogy hétfő este tájékoztatást kért erről ügyeletes kollégáitól, de akkor ők nem tudták megerősíteni az információkat. A szóvivő kedd reggel a főkapitánnyal közösen vizsgálódott, és kiderült, hogy a rendőrséghez nem érkezett feljelentés, illetve a megyei kórházak sem jelentettek ilyen jellegű erőszakos cselekményből származó sérülést.