A fehérvári polgármester egyházi adományait is elszámoltatná

2003.06.25. 09:32
Azt javasolja a székesfehérvári önkormányzat ügyrendi bizottsága a képviselő testületnek, hogy a polgármester egyházi adományait is vegyék figyelembe költségtérítési általányának megállapításakor - írja a Magyar Nemzet. Tapasztalatuk szerint a polgármester "kénytelen egyházi eseményeken részt venni, és adományokat adni, amiről nem kap számlát".
A székesfehérvári önkormányzat ügyrendi bizottsága azt javasolja a képviselő testületnek, hogy csütörtökön a polgármester költségtérítési általányának megállapításakor vegye figyelembe: Warvasovszky Tihamérnak rendszeresen részt kell vennie olyan egyházi eseményeken, amelyeken adománygyűjtés folyik.

A bizottság előterjesztésében úgy fogalmaz, hogy "nem elhanyagolható tény, hogy ezen adományokról természetszerűleg nem kaphat számlát, így javasoljuk, hogy költségtérítési általányának megállapításakor e tényre is legyen figyelemmel a tisztelt közgyűlés - olvasható a Magyar Nemzet által idézett anyagban. A polgármester illetménye ötszázötvenhatezer forint, a költségtérítés a törvény értelmében, ennek maximum harminc százaléka lehet.

Az Indexnek nyilatkozó egyik koalíciós képviselő megerősítette a napilap információt, szerinte szerencsétlen megfogalmazás, amelyet vélhetően csütörtökön kivesznek a szövegből. A polgármesterek költségtérítéséről a napokban szavaznak országszerte.