Philip a Fidesz hírtévéjén

2002.09.13. 13:14
Az önálló csatorna alapítása, a Satelit és a Filmmúzeum átalakítása után a "Fidesz-közeli" Hír Tévé szervezői számára új tervként vetődött fel, hogy az ATV egyik műsorsávjában indítanák meg a programot. A jobboldal nyár elején beharangozott csatornáján szerephez jut majd a Viva+-tól nemrégiben távozott Philip, a Fidesz és a polgári körök rendezvényeinek moderátora is. Az elhúzódó szervezés miatt azonban a "másik nyilvánosság" információira vágyók valószínűleg még hónapokig hírtévé nélkül maradnak.
Az önálló csatorna bevezetésének kezdeti terve helyett az utóbbi hetekben már szerényebb üzleti elgondolásokkal állt elő a Borókai Gábor, volt kormányszóvivő által szervezett televízió.

Népszerű helyen

A legutóbbi ötlet szerint a "másik nyilvánosság" televíziója az ATV-n indítaná meg adását. Az Index úgy tudja, hogy az elmúlt hetekben a Napkelte műsorsávjáról folytak tárgyalások a kábeltévé vezetésével, miután felvetődött, hogy Gyárfás Tamás produkciója a közeljövőben az m1-re költözik. A megbeszélések azonban zátonyra futottak, mert egyelőre bizonytalan, hogy valóban csatornát vált-e a népszerű reggeli műsor.

Bejáratott arccal

Rákay Kálmán
Információink szerint az alapítók Philipet (polgári nevén Rákay Kálmánt), a Fidesz-kampányrendezvények és a polgári körös megmozdulások állandó műsorvezetőjét is megnyerték a leendő hírcsatornának. Mint ismertes, Philip augusztus közepén jelentette be, hogy távozik a Viva+-tól. Philip kérdésünkre megerősítette, hogy csatlakozott az előkészítést végző stábhoz, ám a szervezőcsapat létszámáról és az indulás lehetséges időpontjáról nem kívánt nyilatkozni. Úgy tudjuk, hogy a tervezett inforádiós műsorstruktúra megvalósításához a Magyar Nemzettől és a Heti Választól is várnának újságírókat.

Kevés pénzen

A jobboldali televízió végleges tervei körüli bizonytalanságot jelzi, hogy a vállalkozás kezdetben 600 milliós ajánlatot tett a Satelit vezetésének, az elmúlt hónapban azonban már 200 millió forint körüli összegből kívánták volna megoldani a stúdió felszerelését. A korábban ígértnél jóval hosszabb indulási próbálkozást követően a polgári körök Szabadság téri tüntetésén Orbán Viktor újabb megoldást vetett fel, amely szerint állami pénzből, a közszolgálati tévé ideológiai alapon történő megosztásával kellene televízióhoz juttatni a jobboldal támogatóit.