Gyurcsány nem kér a Kendermagosok vizeletéből

2006.09.12. 13:26
A legutóbbi kazincbarcikai diszkórazzia elleni tiltakozásul a Kendermag Egyesület aktivistái saját vizeletmintájukat próbálták átadni Gyurcsány Ferencnek. Nem sikerült.

A Köztársasági őrezred egy kedves, civilruhás tagja délelőtt 11-kor már felkészülten várja a Parlament melletti sorompónál Felső Lászlót és Juhász Pétert, a Kendermag Egyesület elnökét, illettve alelnökét. Felső László kezében egy nagy kartondoboz, benne üvegekben kétszer két deci thc-tartalmú vizelet. A dobozzal járt volna egy levél is, hogy a mellékelt bizonyítékok alapján, ha úgy gondolja, a miniszterelnök úr jelentse fel őket nyugodtan.

De az 1-es kapu közelébe se mehetnek, ahol Gyurcsány Ferenc szokott ki-be járni hivatalába. De egyébként sem jöne le senki a küldeményt átvenni, hiába írták meg, hogy jönnek, és hoznak egy kis pisit.


Galéria

Rövid, de annál eredménytelenebb telefonálgatás után az aktivisták készségesen pózolgatnak egy kicsit megjelent fotósoknak és operatőröknek. Háttérben a Parlament, Felső László kezében két deci vizelet, még rázogatja is az üveget, hogy csak úgy habzik.

A nagy érdeklődésre tekinttel a két aktivista egy közeli parkolóban azt is megmutatja, mennyi vizeletmintát sikerült gyűjteniük az akció céljára a legutóbbi Kendermag-rendezvényen. Egy nagy dobozzal pénteken levisznek Kazincbarcikára is, hadd legyen dolguk a helyi rendőröknek, ha már annyira szeretnek fűtől-fától vizeletmintát venni. Saját vizeletüket pedig feladják postán Gyurcsány Ferencnek.

A Kendermag egyesület véleménye szerint két dolog állhat annak hátterében, hogy a miniszterelnök nem vette át a kitűnő thc-tartalmú vizeletet:

A miniszterelnök nem tartja fontosnak a drogfogyasztás jogi szabályozását, és/vagy „megalázónak és undorítónak tartja, hogy részt vegyen egy olyan folyamatban, amely az emberi vizeletből kinyert drogmaradványok kimutatásán keresztül rendel büntetni állampolgárokat. Ezt az egyesület tagjai is megértik, ugyanis ők sem kívánnak egy ilyen folyamatban részt venni.

Sőt, azok a táncoló fiatalok sem, akik nem fogyasztottak semmilyen kábítószert, csak éppen rossz helyen voltak rossz időben és a diszkórazziák áldozatául estek. A legutóbbi kazincbarcikai razzia során a 350 fiatalból csak 10 esetben tudták kimutatni a kábítószer-fogyasztásra utaló nyomokat - a többi 340 fiatalnál nem”- írják az egyesület honlapján megjelent közleményükben.