Hibás feladatot kellett megoldani a gimnáziumi felvételin

2008.01.30. 19:38
Megoldhatatlan feladatot kaptak a negyedikesek a gimnáziumi felvételin. A nyolcosztályos gimnáziumba felvételizők matematika feladatsorában volt egy nyomtatási hiba, amit a minisztérium későn vett észre, így pedig az egyik feladatot nem lehetett értelmezni. Több iskolát már nem tudtak értesíteni, a feladatsort azonban nem íratják újra, sőt a feladatot a hiba ellenére is beszámítják az eredménybe - számolt be az RTL Klub Híradója.

A 10 évesek egyik feladatának szöveges részében az volt olvasható, hogy egy radír négy hegyezőt és egy tollat ér - később viszont már két radír értéke volt a négy hegyező és a toll. Nem csoda, hogy a gyerekek teljesen összezavarodtak.

Többen hosszú perceket ültek a megoldhatatlan feladat fölött. A hibát ugyan a felvételi írása közben észrevették a minisztériumban, és a legtöbb iskolát értesítették, de volt, ahol akkor már nem vették fel a telefont.

A minisztérium szerint akár a kép, akár a szöveg alapján, de a gyerekeknek meg kellett tudniuk oldani a feladatot. A felvételit nem íratják újra, és a feladatot a hiba ellenére is beszámítják a végeredménybe.