Az állami üdülők titka 30 évig titok marad?

2003.07.22. 17:12
Harminc éven belül nem kerülhet nyilvánosságra az állami üdülőkről szóló KEHI-jelentés - állítja Répássy Róbert. A Fidesz frakcióvezető-helyettese a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnökével folytatott levelezése után azt a választ kapta, hogy az előző kormány idején készült dokumentum kiadását kizárólag Kiss Péter kancelláriaminiszter engedélyezheti. Répássy négy, írásbeli választ igénylő kérdést intézett a miniszterhez arról, mi a titka a jelentésnek.
Kis huzavona után még a jelenlegi kormányzat döntés-előkészítési folyamata szempontjából érdekes Ron Werber-tanulmányba is betekinthettem a Miniszterelnöki Hivatalban, ezért furcsa, hogy egy, az előző kormány idején készült vizsgálat eredményét viszont eltitkolják előlem - nyilatkozta az Indexnek Répássy Róbert.

Pihenési célra használt

Az ellenzéki politikus több levélváltást követően azt a választ kapta Monostori Lajosnétól, a KEHI elnökétől, hogy "a minisztériumok, és központi közigazgatási szervek által - a fegyveres és rendvédelmi szervek kivételével - üdültetési, oktatási és pihenési célra használt ingatlanok" címet viselő tanulmány csak harminc év múlva hozható nyilvánosságra. A KEHI elnök szerint a tilalom alól csupán Kiss Péter kancelláriaminiszter adhat felmentést.

Mi a titka?

A képviselő egyszerre négy külön beadványban intézett írásbeli választ igénylő kérdéseket az ügyben a MeH vezetőjéhez, azt firtatva, miért tagadta meg a KEHI a korábbi kormány által készített dokumentum kiadását. Répássy azt is kérdezi, "mi a titka az állami üdülőkről szóló jelentésnek", "milyen adatoktól kell a nyilvánosságot 30 évre megfosztani?"