Szuperriportereket versenyeztet Friderikusz az MTV-n

2003.07.18. 12:05
Riporter kerestetik vetélkedővel áll elő az ősszel az Napkelte stábja. Az MTV kuratóriuma csütörtökön jóváhagyta a szerződést Gyárfás Tamással, aki ezzel a döntéssel heti négyszer egy órával meghosszabbította reggeli műsorfolyamát. A tehetségkutató műsort egy hírességeket versenyeztető Szuper riporter kerestetik is kíséri, amit Friderikusz Sándor vezet majd.
Hatvannégy adásból álló televíziós riporterválogatóra kapott megbízást a Gyárfás Tamás vezetése alatt álló Napkelte az MTV-től.

A győztes az MTV-nél dolgozhat

A köztévé kuratóriuma csütörtökön elfogadott szerződése alapján szeptembertől az év utolsó napjáiig tart majd a fiatal tévések versenye. Információink szerint a Riporter kerestetik finanszírozását a Napkeltéhez hasonló konstrukcióban engedélyezte a testület. A válogatók a reggeli műsorblokk után 9-től 10-ig lesznek, amivel a Napkelte stábja heti négyszer újabb egy órával meghosszabbította adásidejét a köztévén. A nagyszabásúra tervezett döntőt, az utolsó nyolc részt viszont már az esti műsorok közé veszi fel az MTV, sőt garantálja, hogy a győztes riporter állást kap a köztévénél.

Friderikusz is versenyeztet

Gyárfás Tamás az Index kérdésére elmondta, hogy a tervek szerint a komoly tehetségkutató műsort egy könnyedebb Szuper riporter kerestetik is kíséri majd. A hírességeket, színészeket, újságírókat versenyeztető vetélkedőt Friderikusz Sándor vezeti majd. Mint emlékezetes, Friderikusz korábban már rövid ideig próbálkozott a Napkelte vezetésével, és a műsorstábja segítette ki a Szólás szabadsága kivitelezésében, amikor a showman összekülönbözött a vasárnapi magazinműsor eredeti szerkesztőivel.

A valódi vetélkedésre, a 17-35 évesek tehetségkutató versenyének vezetésére Baló György kapott megbízást.