Gyilkossági kísérletre gyanakszik a sáregresi polgármester

2007.10.02. 17:18
Gyilkossági kísérlet miatt tett feljelentést Sáregres polgármestere, mert valaki kilazította, illetve eltávolította a Volvója bal első kerekének csavarjait. Ráadásul ez már a második eset volt.

Csak a véletlenen múlt, hogy hazafelé nem szálltam el az egyik kanyarban - mondta az Indexnek Mocsár Eleonóra. Sáregres polgármestere egy szembejövő autó miatt lassított, amikor a Volvo s80-as kereke kattogni kezdett.

A polgármester az Indexnek elmondta, hogy miután megállt, kiderült, az autó bal első kerekének öt csavarja közül négy hiányzik, de már az utolsó is laza volt. Mocsár Eleonóra gyilkossági kísérlet gyanújával ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést tett. Mint mondta, azért döntött a feljelentés mellett, mert ez már a második eset. Májusban hasonló módon tűntek el a kocsi kerekéből a csavarok. Ráadásul most nem vette azonnal észre, ezért két gyermekét a balesetveszélyes autóval vitte iskolába a szomszéd településre.

A faluban tavaly izzottak fel az indulatok, amikor a tavalyi önkormányzati választáson a független Mocsár Eleonóra rövid kampánnyal váratlanul legyőzte a települést több cikluson át vezető fideszes Lengyel Zoltánt. Az új polgármester vezette önkormányzat aztán elvette Lengyel feleségének körzeti orvosi praxisát, amelyet még férje hivatali ideje alatt kapott meg. Az állás mellett visszakérték a rendelőt és az időközben külön költözött pár lakhelyét, az önkormányzati tulajdonú szolgálati lakást is, ám ezekről Lengyel botrányai miatt már az országos sajtó is beszámolt. A településen ezalatt a két politikus támogatói között elmérgesedett a viszony.