Schmitt: Végigviszem a kettős feladatot

2003.06.29. 20:18
Nem szeretném, ha az ország egyik fele szeretne, a másik utálna - nyilatkozta Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a Fidesz alelnöke vasárnap este a Telesportban. A politikus-sportvezető hangsúlyozta: nem szeretne megosztani a közvéleményt.
Schmitt Pál gondosan ügyelni kíván arra, hogy ne keverje össze a MOB-elnökeként és a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség alelnökeként vállalt szerepét, s úgy érzi, végig is tudja vinni e kettős feladatot.

Schmitt erről abban a beszélgetésben szólt, amelyet Vitray Tamás főszerkesztővel folytatott a Telesport vasárnap este sugárzott adásában. A Magyar Olimpiai Bizottság elnökének politikai szerepvállalása a társadalmi szervezet életében is vitákat váltott ki, az ellentmondásos helyzet elfogadhatatlanságára hivatkozva, a Fidesz-alelnöki pozíció betöltése miatti egyet nem értése jeléül Gallov Rezső, a volt sporthivatali elnök például le is mondott MOB-tagságáról.

Gallov döntése a Telesportos beszélgetésben nem került szóba, Schmitt mindazonáltal azt hangoztatta, hogy ő nem akar megosztó tényező lenni, és nem lenne jó - ahogyan fogalmazott -, "ha az ország fele szeretné, a másik fele pedig utálná".

Vitray Tamás összegezve az elhangzottakat azt mondta: a MOB-elnök és Fidesz-alelnök Schmitt Pál azt szeretné, ha az ország becsülné mint közszereplőt, ám - tette hozzá a jeles televíziós személyiség - amíg sportvezető igen, politikus e vágyát még be nem teljesítette.