Rendőri gazdasági vezetők kirándulása a Skodához

2003.10.21. 11:41
Tanulási szándékkal látogattak el a csehországi Skoda-gyár múzeumába a rendőrség gazdasági igazgatói. Sipos Gyula, az ORFK gazdasági igazgatójának tájékoztatása szerint a prágai látogatást nem az autógyár finanszírozta, hanem a magyar rendőrségi vezetők saját zsebből fizetett kiránduláson választották úti célul "az Európa egyik legintelligensebb üzeme" hírében álló gyárat. A kirándulásra a Porsche Hungária képviselője is elkísérte a csoportot.
A rendőrség gazdasági vezetői a múlt hétvégén buszos kirándulással tettek látogatást Prágában és a Skoda-gyár egyes részlegeiben.

A legintelligensebb üzem

Az Index információját megerősítette Sipos Gyula, az ORFK gazdasági igazgatója, ám határozottan cáfolta, hogy az utazás kezdeményezője a cseh autógyár lett volna. Az ezredes szerint az ország főkapitányságainak gazdasági vezetői saját pénzből, szabadságukat igénybe véve utaztak Prágába. Az ORFK gazdasági igazgatója elmondta, hogy "Európa egyik legintelligensebb üzemét" azért választották úticélnak, mert ebből "lehet tanulni". Sipos Gyula hozzátette: a Porsche Hungária képviselője is a rendőrség meghívását élvezve vett részt az utazáson.

Egymilliárd fölött

Úgy tudjuk, a látogatás ötlete már a nyár elején felmerült, ám akkor Salgó László országos rendőr főkapitány lefújta az utat. Mint emlékezetes, akkoriban az oktatási tárca is politikai támadások céltáblájává vált, mert minisztériumi pályázatokon nyertes cégek meghívására vettek részt utazásokon. A Skoda rendőrség legnagyobb gépkocsi-beszállítói közé tartozik. A BM Beszerzési és Kereskedelmi Rt.-n keresztül az ORFK tavasszal vásárolt egymilliárd forint feletti összegért 228 darab Skoda Oktaviát. Ebből a típusból a forgalmazó Porsche Hungária az éve elején három darabot adományozott a rendőrségnek, 2001-ben pedig 15 Fabia kombi érkezett a cég ajándékaként.