Magyar cég véd szlovák családot Rajkán

2008.11.13. 12:08
A kuruc.info által megfenyegetett rajkai szlovák férfit és családját ingyen védi egy magyar őrző-védő cég, írja a SME című pozsonyi lap. Igor Heriban állítólag magyar tüntetők felé köpött az autójából még hétfőn.

Ingyenesen ajánlotta fel szolgálatait egy magyar őrző-védő szolgálat egy rajkai szlovák családnak, mert a határ menti településen még a hét elején a forgalomlassításban részt vevő "magyar szélsőségesek megfenyegették".

A Rajkán élő Igor Heriban a SME című szlovák liberális lap csütörtöki közlése szerint az előző éjszakát már a magyar őrző-védő cég oltalma alatt töltötte, ugyanis a kuruc.info egyik szerzője megfenyegette őt, azt állítva, hogy Heriban a kocsija ablakából hétfőn a magyar tüntetők felé köpött.

"Ez nem igaz, csak kitalálták", mondta a lapnak a megfenyegetett szlovák férfi, akinek a magyar honlapon még a pontos lakcíme is olvasható és felvételek is láthatók a házáról és a gépkocsijáról. A SME úgy tudja, hogy a szlovák férfi, miután értesült a kuruc.info közléséről, a mosonmagyaróvári rendőrséghez fordult, ahol azzal vették fel a panaszát, hogy ügyével foglalkozni fognak.

Mint a lap írja, a szlovák férfi megfenyegetésének hátterében többféle ok is állhat, mert hogy ingatlanügynökként rajkai házakat ad el szlovákoknak, amiből milliomos lett, és egyetlen szót sem tud magyarul. A SME szerint lehet, hogy a köpködés vádját azok akarják a nyakába varrni, akik szerint "kiárusítja Magyarországot", ahol állítólag valamiféle szlovák egylet magalakításával is próbálkozik.