Államtitok, hogy lesz-e vádalku Rejtővel

2003.11.05. 13:44
Sódor István fővárosi főügyész szerint amennyiben a rendőrség hivatalos úton megkeresi az ügyészséget, nem zárkóznak el attól, hogy ők is kihallgathassák Rejtő E. Tibort. Az ügyészség nem nyilatkozik arról, hogy kötnek-e vádalkut Rejtő E. Tiborral, a K&H volt vezérigazgatójával.
Sódor István alig kétperces tájékoztatón jelentette be, hogy a sajtóban megjelenő vélekedésekre a jövőben sem kívánnak reagálni, így arra sem, hogy vádalku készül Rejtő E. Tibor és az ügyészség között. Hogy ez valóban így van-e, az államtitok - közölte a fővárosi főügyész. Megerősítette ugyanakkor, hogy a nyáron életbe lépett büntetőeljárási törvény értelmében a nyomozásról az ügyész rendelkezik, és hogy ő maga a rendőrséggel való "jó együttműködés híve".

Háromszor jelezték

Ferenczi László vezérőrnagy a Napkeltében kedden azt állította, hogy a rendőrség már háromszor "jelezte" az ügyészségnek, kihallgatnák Rejtő E. Tibort. Sódor minderre azt mondta, amennyiben a rendőrség hivatalos úton kéri Rejtő kihallgatását vagy elszállítását a büntetésvégrehajtási-intézetből, az ügyészség nem zárkózik el ettől. Az előzetes letartóztatásban lévő bankvezért egy hónapja szállította el az ügyészség a rendőrségi fogdából a bv. intézetbe, majd az eljárást is átvette.

Jó viszony

Az ügyészségi akció után Lamperth Mónika arra utasította Salgó László országos rendőrfőkapitányt, hogy kezdeményezzen találkozót a "jó viszony" megtartása érdekében Polt Péter legfőbb ügyésszel. A rendőrség a levelet elküldte, Polt ugyanakkor még nem válaszolt arra.