Nem sikerült elnököt választani a rádió élére

2005.05.09. 16:38
Nem sikerült elnököt választani a Magyar Rádió élére. A közszolgálati rádió civil szervezetekből álló nagykuratóriuma csak tizennégy-tizenhárom arányban, a szükséges kétharmados többségtől elmaradva támogatta csak a pártdelegáltak jelöltjét, Such Györgyöt.

Nem sikerült elnököt választania a Magyar Rádió Rt. élére a közszolgálati médium kuratóriumának hétfőn, miután az elnökség által jelölt Such György nem kapta meg a szükséges kétharmados szavazattöbbséget, jelentette be a testület elnöke az ülés utáni sajtótájékoztatón, Budapesten. A Magyar televízió volt alelnökének kinevezését a kuratórium 14 tagja támogatta, 13 ellenezte.

A kuratórium elnöksége rövid időn belül új pályázatot ír ki a tisztségre, a felhívást május 17-én tervezik megjelentetni.

Suchot a Magyar Rádió pártdelegáltakból álló kiskuratóriuma javasolta a részvénytársaság elnökének. A testület parlament által választott tagokból álló elnökségének kétharmados többséggel kellett jelöltet javasolnia a civil delegáltakkal kiegészülő nagykuratóriumnak az intézmény élére. Az MTI úgy tudja, hogy az elnökség hét igen szavazattal, egy tartózkodás mellett támogatta Such jelölését.

A kuratórium elnöksége március 19-én döntött úgy, pályázatot ír ki a tisztségre, miután nem kapta meg a médiatörvényben előírt kétharmados támogatást ahhoz, hogy pályázat nélkül újabb négy évvel hosszabbítsák meg Kondor Katalin mostani elnök július végén lejáró mandátumát. A március 25-i határidő lejártáig kilencen vásárolták meg a pályázati csomagot, közülük heten adták be dokumentációjukat.