Ismét nyaral a miniszterelnök

2003.07.21. 10:48
A Balatonon és Franciaországban nyaral az augusztusi első kormányüléséig a miniszterelnök. Ezen a nyáron már nem először kapcsolódik ki a kormányfő.
A Miniszterelnöki Hivatal tájékoztatása szerint Medgyessy Péter feleségével együtt részben Magyarországon, a Balaton partján, részben Franciaországban tölti aktuális szabadságát, az utóbbi helyen körutazást tesznek. A nyaralásnak a kormány augusztus 6-i ülése vet véget, amelyen már a kormányfő is részt vesz.

A miniszterelnök egyébiránt alig egy hónapja jött haza előző szabadságáról. Medgyessy június 23-tól Ausztriában és Németországban töltött el egy hetet.

Áprilisban Olaszországban kapcsolódott ki a miniszterelnök. A magánúton ugyanakkor lehetősége volt feleségével együtt a szintén szabadságán lévő Silvio Berlusconi meghívását is elfogadni.

Az idei szabadságsorozatot Medgyessy tavalyról áthúzódó kubai kirándulása kezdte meg. Az ellenzék felháborodására a kubai politikai rendszerrel kapcsolatban Medgyessy később megjegyezte: "Én nem ideológiai alapon szoktam kiválasztani, hogy hova utazom".