Életveszélyesen megfenyegették Szabó Zoltánt

2005.05.31. 10:02
Az Index információi szerint életveszélyesen megfenyegették néhány hete Szabó Zoltán szocialista képviselőt. A honatya parlamenti emailcímére kapta a fenyegető leveleket; az ügyben a Nemzetbiztonsági Hivatal is vizsgálódott. Szabó megerősítette az Index információt, ugyanakkor úgy vélte, nem kell komolyan venni az ilyen típusú fenyegetéseket.

Életveszélyesen megfenyegettek egy országgyűlési képviselőt, ezért a Nemzetbiztonsági Hivatal vizsgálatot indított, közölte május 13-ai közleményében Tóth András, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő politikai államtitkár. A politikus azonban nem közölt részleteket, a Nemzetbiztonsági Hivatal pedig nem szólalt meg az ügyben.


Szabó Zoltán
Az Index információi szerint Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselőt fenyegették meg elektronikus levélben. A névtelen levélben azt írták, "túl nagy a pofád", majd arra utaltak, követheti Vancsik Zoltán néhai MSZP-s frakcióvezető-helyettes sorsát, aki egy autóbalesetben vesztette életét. Szabó Zoltán megerősítette az Index információt, megjegyezve ugyanakkor, hogy megítélése szerint nem érdemes komolyan venni az ilyen típusú fenyegetéseket.

Szabó ugyan jelezte a nemzetbiztonságnak a fenyegetést, de nem kívánt az üggyel a nyilvánosság elé állni. "Nem akartam ezzel foglalkozni, de letagadni nem fogom" - mondta a politikus, kiemelve, hogy meggyőződése szerint az Orbán-szőlőkkel kapcsolatos nyilatkozatai motiválhatták az ismeretlen levélírót. Arra a felvetésünkre, hogy kapott-e hasonló üzenetet korábban, úgy reagált: "olyan levelezőlapot már kaptam, amelyiken válogatott sértések szerepeltek, de fenyegetést még nem".

A Nemzetbiztonsági Hivatal illetékesre nem kívánta kommentálni az ügyet.