Thürmer: Ott leszünk az MSZP sarkában

2002.05.01. 12:54
Az új kormány az első száz nap cselekedeteivel szerezheti meg a munkavállalók bizalmát - hangzott el a szakszervezetek majálisán a Városligetben. Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkavállalók jól járnak azzal, ha az ellenzék számonkéri a kormány a dolgozóknak tett ígéreteit. A Munkáspárt rendezvényén bejelentették: ott lesznek az MSZP sarkában.
Jó világ jöhet a munkavállalókra, ha az ellenzék azon őrködik majd a parlamentben, hogy a kormánypártok valamennyi a dolgozóknak tett ígéretüket betartsák, sőt még ennél többet is teljesítsenek - mondta Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke a budapesti Május 1-jei ünnepség megnyitóján. Az ünnepség kezdeteként - a rendőrség becslése szerint -mintegy kétezren vonultak végig az Andrássy úton a Városligetbe, ahol már népes tömeg várta az érkezőket.

Az első száz napban kell megszerezni a bizalmat

Szabó Endre, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke köszöntő szavaiban a leendő kormány ígéreteivel foglalkozott. Figyelmeztetett arra, hogy a kormányzat az első száz nap cselekedeteivel alapozhatja meg a szakszervezetek, a munkavállalók hosszabb távú bizalmát. A szintén a Városligetben ünneplő Munkáspárt rendezvényén Thürmer Gyula a párt elnöke szerint programjuk és gondolatainak elemeit használták fel azok akik végül bekerültek a parlamentbe.

A szocialisták élő lelkiismerete lesznek

Úgy vélte, a Fidesz és az MSZP is rájött arra a kampány finisében, hogy Magyarországon nagyon sok a szegény ember, akik kézzel fogható segítséget, biztonságot akarnak. Az MSZP a mi jelszavunkkal nyert, mi is segítettünk ebben a győzelemben - mondta Thürmer Gyula, aki hozzátette: ott lesznek az MSZP sarkában.

Mint mondta, élő lelkiismeretként fogják a szocialistákat emlékeztetni ígéreteik betartására. Thürmer Gyula elmondta: a Munkáspárt készül az őszi önkormányzati választásokra, amelyen megpróbálnak a lehető legsikeresebben szerepelni. A pártelnök biztos abban, hogy jelöltjeik nagy többsége győzni fog.