Amatőr fenyegeti Szászt

2003.08.13. 08:14
Szász megverése és a neki írt fenyegető levél is amatőr munka - vélik a rendőrök. A fenyegető levelet a PSZÁF épületében postázhatták, diktálásra írták. Szász megverése valójában eldurvult szóváltás, félreértés lehetett.
Kétszáz tanú meghallgatása után is eredménytelen a Szász Károly megveretése ügyében indított nyomozás - írja a Magyar Hírlap. A napilapnak nyilatkozó rendőrségi források szerint elképzelhető, hogy "banális, ad hoc verekedés" történt a Dénes utcában.

Komolyabb eszközt használtak volna

Elképzelhető, hogy a csaliként emlegetett kerékpáros valóban elesett, s egy arra kocogó férfi azt hitte, Szász ütötte el. Szóváltás alakulhatott ki, ami verekedésbe torkolt. Ezt a verziót támasztja alá, hogy az elkövetők egy seprűnyelet használtak, amit aztán a helyszínen is hagytak.

A Hírlapnak nyilatkozó rendőrök szerint profi támadók komolyabb eszközzel komolyabb sérüléseket okoztak volna. Azt is valószínűnek tartják, hogy egy profi elkövető nem hagyta volna a helyszínen a tárgyi bizonyítékot.

Lebuktathatja magát a fenyegető

A felügyelet elnökének címzett fenyegető levélről az írásszakértői vizsgálat megállapította, hogy valószínűleg diktálták írójának. A levelet a PSZÁF postázójában tehették az elküldendő levelek közé, a Posta eredeti formájában nem vette volna fel kézbesítésre a küldeményt - állítják a szakértők.

Németh Zsolt, a Rendőrtiszti Főiskola kriminológus tanára szerint akár "beteges viccről" is beszélhetünk a fenyegető levél kapcsán. A Népszavának nyilatkozó szakértő szerint erre utal a levél elején a Karcsi megszólítás is. "Ha komoly és megfontolt, valós céllal bírna a fenyegető, akkor tudná, hogy egy ilyen megszólítás akár utalhat is kilétére" - vélekedett.

Az elnök hallgatag

Szász nem kívánt reagálni a Népszava megkeresésére és a rendőrségi kihallgatáson sem jelent meg eddig. A nyomozók a Magyar Hírlap értesülései szerint már hétfőn meg kívánták hallgatni a fenyegető levéllel kapcsolatban, ő azonban még kedden sem állt rendelkezésükre. A meghallgatásra szerdán kerülhet sor - írja a napilap.