Fodor szerint katasztrofális az SZDSZ helyzete

2008.06.02. 10:49
Ha a szocialisták új személyekkel állnak elő, Fodor Gábor hajlandó lenne újragondolni az együttműködést velük. De a koalícióba nem térne vissza.

"Katasztrofális a helyzet, az SZDSZ soha nem volt még ilyen mélyen" - nyilatkozta a Klubrádiónak Fodor Gábor, a párt elnökjelöltje. Fodor azért indul el a liberális párt megismételt elnökválasztásán, mert úgy gondolja, hogy ezen a helyzeten változtatni kell.

Fodor szerint pártja nem térhet vissza a koalícióba, de "új politikai alapon, új személyekkel létrejöhet együttműködés" a szocialistákkal. Pártja jövőjét azonban nem ennek, hanem saját értékeihez való ragaszkodásának kéne meghatároznia.

Az SZDSZ-t csak jelentős változtatásokkal lehet jelenlegi helyzetéből kimozdítani. Felelős gazdaságpolitika kell például a nagyotmondás politikája helyett, és be kell vezetni a környezettudatosság politikáját, mondta.

Az adócsökkentéssel kapcsolatban azt mondta, hogy mindennek az alapja a költségvetési egyensúly megteremtése, és csak ezután lehet bármiféle adóreformról beszélni.