Ingatlanba fektetnek a szakszervezetek

2008.07.02. 08:07
Székházvásárlási láz tört ki a szakszervezetek között - írja a Népszabadság. A tranzakciókat a korábbi ingatlaneladásokból befolyt pénzekből finanszírozzák a szervezetek.

A Gaskó István vezette Liga apparátusa alig néhány hete költözött a Városliget mellé egy volt követségi épületbe, miután 500 millió forintot fizetett a Ajtósi Dürer soron található ingatlanért. Az egykori svéd nagykövetség után most a volt holland képviselet közelben található épülete is szakszervezeti tulajdonba került.

A Népszabadság szerint a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete a Közszolgálati Szakszervezeti Szövetséggel közösen vásárolta meg az ötszintes, 400 négyzetméteres ingatlant egymillió 700 ezer euróért, azaz mintegy 400 millió forintért.

Fehér Józseftől, az MKKSZ főtitkára a lapnak elmondta, hogy várhatóan novemberben veszik birtokba az egykori holland nagykövetség zuglói, Abonyi utcában lévő épületét. A két érdekvédelmi szervezet - más szakszervezetekkel társbérletben - évekkel ezelőtt abban a VIII. kerületi Puskin utcai ingatlanban működött, amelyet még 1883-ban a fővárosi főtisztviselők téglajegyeiből építettek, s az elmúlt több mint száz évben mindig is közszolgálati célokat szolgált. Az ötszintes, kétezer négyzetméter hasznos területű épületet három éve 600 millió forintért eladták. Az MKKSZ az ügyletből befolyt összegből finanszírozza a vásárlást.