Gyurcsány a bíróságon keresi az igazát Szijjártóval szemben

2005.01.31. 14:01
Meghallgatta a bíróság Szijjártó Pétert abban a polgári perben, amit Gyurcsány indított ellene egy tavaly januári sajtótájékoztató miatt. A "Perfekt-ügy" miatt indult Gyurcsány kontra Szijjártó perben februárban várható döntés.

Az alperes
Fotó: Index

Szijjártó Péter meghallgatásával folytatódott hétfőn a Fővárosi Bíróságon az a személyiségi jogi per, amelyet Gyurcsány Ferenc indított még korábban, sportminiszterként a fideszes országgyűlési képviselő ellen, egy tavaly januári sajtótájékoztató miatt.

A kereset szerint Szijjártó Péter, tavaly január 28-i sajtótájékoztatóján megsértette az akkori sportminiszter jó hírnévhez és személyéhez fűződő jogait, Gyurcsány korábbi érdekeltségi körébe tartozó cégekkel - köztük a Perfekt Rt.-vel - kapcsolatban tett kijelentéseivel.

A tárgyaláson tanúként szólalt meg az MTI hírigazgatója, akit azért idéztetett be az alperes, hogy bebizonyítsák: a hírügynökség néhány munkatársának hibájából pontatlanul közölték Szíjjártó szavait, és később javítást is kellett kiadni, ami szerint "nem a mostani, hanem egykori" cégekről esett szó a vitatott sajtótájékoztatón.


Szíjjártó és Gyurcsány jogi képviselője
Fotó: Index

A felperes szerint azonban nem ez a lényeg, hanem hogy Szijjártó Péter valós tényeket hamis színben tűntetett fel, illetve hogy a sportminiszter nem élt vissza befolyásával sem jelenlegi, sem egykori cégei érdekében, hiszen az állami megrendeléseket rendes közbeszerzési eljárások keretében szerezték a kérdéses cégek.

A felperesi kereset elutasítását kérő Szíjártó szerint ő nem is közölt ilyesmit a sajtóval, csupán a Cégadattár és a Közbeszerzési Értesítő adatai alapján tett kijelentéseket. Az ügyben február nyolcadikán várható ítélet.