Az ügyészségnek vallana a szír gyanúsított

2003.10.10. 16:07
A pénzmosás bűntette alapos gyanúja előzetes letartóztatásba vett szír férfi ügyvédje szerint El Abed Hasszán nem tudta, hogy Kulcsár bűnös úton szerezte a számára átutalt pénzt.
"Amit a sajtó mond, hogy ügyfelem beismerő vallomást tesz, nem felel meg a valóságnak" - mondta el Retteghy István, El Abed Hasszán képviselője a Magyar Rádiónak adott nyilatkozatában. Az ügyvéd szerint Hasszán az eljárás kezdetétől kezdve azt állítja, nem tudott arról, hogy Kulcsár Attila az ő számára átutalt pénzeket bűnös úton szerezte, ezért soha nem ismerte el azt, hogy a pénzmosás bűntettét elkövette volna.

Részletesen beszámolna a pénzmozgásokról

A pénzmosás bűntette alapos gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett Hasszán ígérete szerint minden olyan pénzmozgásról beszámol a hatóságoknak, amely az Inter-Európa Banknál, illetve az OTP Rt-nél vezetett számláján történt, és amelyeket nagy részben Kulcsár Attila megbízottjának fizetett ki, egy kisebb részben pedig Kulcsár Attila kérésére különböző személyek, vagy cégek számláira utalt át. Az ügyvéd a rádió kérdésére elmondta, ügyfelének közvetlen kapcsolata, illetve személyes ismeretsége Kulcsáron kívül nem volt más személlyel.

Retteghy arra a kérdésre, hogy a szír gyanúsított miért kifejezetten az ügyészség előtt kíván vallomást tenni, úgy válaszolt, "szeretnénk fölgyorsítani az eljárást, ami védencem maximális érdeke". Hasszán azt szeretné, ha egyszerre valamennyi, a hatóság rendelkezésére álló bizonyítékot az ügyészség elé tárnának. Ugyanis, az eddigi kihallgatásain legföljebb egy-egy ilyen átutalásnak a megbeszélésére került sor. "Most úgy gondoljuk, jó lenne, ha az összes átutalást egyszerre végigbeszélnénk" - nyilatkozta a Magyar Rádiónak az ügyvéd.