Utcahosszal vezet a Fidesz

2009.01.27. 12:33
Fölényes Fidesz-győzelmet hozna egy vasárnapi parlamenti választás. A szocialistákra a biztos pártválasztók kevesebb, mint harmada szavazna.

Csak két párt jutna be a parlamentbe az idei első Századvég-Forsense közvélemény-kutatás szerint. Most vasárnap a biztos pártválasztók 55 százaléka szavazna a Fideszre, 32 százalék az MSZP-re, az MDF 3, az SZDSZ 1 százalékon áll. Az intézetek szerint figyelemre méltó, hogy a Jobbik támogatottsága 3 százalék. (A párt jelöltje, Szegedi Csanád 7,58 százalékot ért el a ferencvárosi időközi választáson.)

A január 8-20. között készült kérdőíves felmérésből kiderül: a megkérdezettek kétötöde támogatná a kormány távozását, a hatalomban maradását hajszállal kevesebben szeretnék (39 %). A pártválasztásukban bizonytalanok körében a kormány megtartását támogatók tábora a valamivel nagyobb (37%) szemben a távozást sürgető 33 százalékkal.

A választási részvételi hajlandóság decemberhez képest gyakorlatilag nem változott: a megkérdezettek 58 százaléka mondja biztosra, hogy elmenne szavazni, ha a hét végén országgyűlési választásokat rendeznének.