Szombat reggel szabadult Tasnádi

2004.05.01. 06:42
Kedvezményekkel, szombaton, néhány perccel hajnali öt óra előtt szabadult négy és fél éves börtönbüntetésének letöltése után Tasnádi Péter. A jelenleg adócsalással gyanúsított vállalkozót csuklyás testőrei várták a börtönkapuban, esélyt sem adva arra, hogy megszólaltassa őt a sajtó.
Szombaton hajnali öt óra előtt néhány perccel távozhatott szabadon a Kozma utcai börtönből Tasnádi Péter. A kisebb megszakításokkal 1999. szeptembere óta börtönben lévő vállalkozót adócsalás, felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés és önbíráskodás miatt marasztalták el. A jogerős bírói döntés alapján négy és fél évet kellett Tasnádi Péternek börtönben töltenie. A bíróság ugyanakkor egy korábbi, két éves felfüggesztett börtönbüntetés letöltését is elrendelte.

Tekintse meg képeinket!
Tasnádi Péter szabadulásával kapcsolatban korábban a vállalkozó ügyvédje azt nyilatkozta: a szabadlábra helyezéshez szükséges kedvezményt, jelen esetben a szabadságvesztés utolsó negyedének elengedését a büntetés-végrehajtási intézet javasolta a bírónak arra hivatkozva, hogy feltélelezhető: "a jövőben törvénytisztelő lesz".

Tasnádi Péter szombaton hajnalban testőrei gyűrűjében lépett ki a börtönkapun. Úgy lehetett tudni, hogy Tasnádit reggel fél ötkor engedik ki a Kozma utcai BV-intézetből, ám ekkorra csupán a sajtó jelent meg a helyzínen és a vállalkozó testőrei. Tasnádiért nyolc, csuklyás, öltönyös testőr érkezett, egy Mercedes 500-assal, illetve egy VW Pasattal. A vállalkozó és emberei esélyt sem adtak a sajtónak a kérdések feltételére, Tasnádi a börtönkaputól elsétált az öt méterre álló limuzinig, majd elhajtott.