Tilos-ügy: nem volt izgatás

2004.02.12. 09:19
Bűncselekmény hiányában a rendőrség megszüntette a közösség elleni izgatás alapos gyanúja miatt elrendelt nyomozást a Tilos Rádióban karácsonykor elhangzott keresztényellenes kijelentés ügyében - írta csütörtöki számában egy napilap.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói szakértők bevonásával elemezték a teljes élő adás hangfelvételét, és arra a következtetésre jutottak, hogy a Barangó néven ismertté vált műsorvezető nem követte el a közösség elleni izgatás bűntettét - olvasható a Magyar Hírlap cikkében.

A feljelentő szervezetek, magánszemélyek, akiket értesítettek a nyomozást megszüntető határozatról, az ügyészségen fellebbezhetnek a döntés ellen. A nyomozást január 5-én rendelték el ismeretlen tettes ellen, az eljárás során nem hallgatták ki Barangót sem tanúként, sem gyanúsítottként - írja a lap.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) január 21-én harminc napra felfüggesztette a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogát, mert az egyik, Barangó néven ismertté vált műsorvezető szenteste azt mondta: "kiirtanám az összes keresztényt".

Élő adásban sajtótájékoztat a Tilos

Élő adásban tart sajtótájékoztatót csütörtökön a médiumot érintő kérdésekről a Tilos Rádió - tájékoztatta az adó közleményben az MTI-t. A formabontó eseményen csütörtökön reggel 9.30 és 11 óra között a 215-3773-as telefonszámon tehetik fel kérdéseiket a sajtó képviselői és az érdeklődők - közölte az adását az FM 90,3 MHz-es frekvencián sugárzó rádió szerdán.