Új szálon nyomoznak Szász megverésének ügyében

2003.10.07. 07:31
A rendőrség kezdeményezte a Szász Károly elleni támadás nyomozásának meghosszabbítását; a nyomozók most a csődbe jutott ingatlanszövetkezeteket vizsgálják. Közben a K&H Equities-ügyben pénzmosással gyanúsított szír E. A. Hassan kihallgatásakor elismerte, 64 millió forintot fizetett be készpénzben a Tízezer Kft. számlájára.
A rendőrség kezdeményezte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elnöke, Szász Károly elleni támadás nyomozásának meghosszabbítását, írja a Magyar Hírlap. Megerősített információk szerint a nyomozók azoknál az ingatlanszövetkezeteknél kezdtek adatgyűjtésbe, amelyek a közelmúltban egymás után váltak fizetésképtelenné.

Nincs bizonyíték

A nyomozás vezetői azt valószínűsítik, hogy ebben a körben lehetettek olyanok, akiknek érdekében állt Szász megfélemlítése. A Magyar Hírlap úgy tudja, a rendőrség látókörébe került cégeket és személyeket szinte kivétel nélkül ellenőrizték, de semmi olyan bizonyítékot sem találtak, amelyet a június 16-ai támadással összefüggésbe hozhattak volna. Így csaknem bizonyos, hogy ha az ingatlanszövetkezeteknél sem bukkannak új nyomra, eredmény nélkül fejezik be a nyomozást.

Hasan vallott

Közben a K&H Equities-ügyben pénzmosással gyanúsított szír E. A. Hasan kihallgatásakor elismerte, 64 millió forintot fizetett be készpénzben a Tízezer Kft. számlájára, írja keddi számában a Népszava. Miután a társaság ügyvezető igazgatója ismert médiaszemélyiség, a rendőrök azt is megkérdezték E. A. Hasantól, hogy a népszerű tévést ismeri-e. A szír férfi nemmel válaszolt, ugyanúgy, mint az említett Tízezer Kft. ismert ügyvezető igazgatója, amikor a lap ez ügyben megkereste. (A Magyar Nemzet korábban megírta: a Tízezer Kft. Forró Tamásé.) A műsorvezető, akit a Népszava információi szerint a rendőrség heteken belül tanúként akar kihallgatni, nem kívánt nyilatkozni arról, hogy miért fizethetett cége számlájára 64 millió forintot E. A. Hassan.