Toller László nyugdíjazását kérte felesége

2008.10.15. 09:04
A két évvel ezelőtti autóbalesete óta kómában fekvő Toller László rokkantsági nyugdíjba helyezését kezdeményezte a szocialista politikus felesége a közelmúltban - írta az Új Dunántúli Napló.

Toller Tünde elmondta: továbbra is bízik férje felépülésében, de Pécs volt polgármesterének állapota változatlan, s rokkantsági nyugdíjba helyezésére a jogszabályok lehetőséget adnak.

Az országgyűlési képviselő az év elején nem adta le vagyonnyilatkozatát, emiatt már nem kapja parlamenti fizetését, a baleseti táppénz időtartama pedig idén júniusban lejárt.

Toller Tünde, férje bíróságra került gondnokság alá helyezési ügyével kapcsolatban közölte: senki sem kereste meg az MSZP részéről azzal, hogy szándékosan lassítsa a tárgyalás menetét, vagy abba bármilyen más módon, célzottan beavatkozzon.

Ha Toller Lászlót cselekvőképtelennek nyilvánítják, elveszti parlamenti mandátumát, és új választást kell kiírni országgyűlési választókörzetében.

Sokan úgy vélik, hogy a szocialistáknak nem érdekük egy esetleges időközi voksolás. A kiírásra amúgy is csak akkor kerülhet sor, ha az ügyben 2009 szeptemberére jogerős ítélet születik, mert a voksolást 2010-ben, az általános választások évében már nem lehet megtartani - olvasható a baranyai napilapban.