Lemondott az UD Zrt. igazgatósága

2008.10.16. 08:22
Elpártoltak ügyfelei a megfigyelési botrányba keveredett UD Zrt.-től. A cég igazgatósága nemrég lemondott, a részvénytársaság közgyűlésén nem választottak új vezetőséget.

Nemrég lemondott a megfigyelési botrányba keveredett biztonsági cég, az UD Zrt. teljes igazgatósága, köztük az egyik részvényes, Horváth József, írja a HVG. A cég közgyűlése nem választott új vezető testületet, az ügyeket a másik részvényes, Tóth János viszi tovább.

A cégvezetők szerint az UD Zrt. nehéz helyzetbe került, mert ügyfeleik a botrány után elpártoltak a cégtől. A vezetőváltás mellett a cég székhelye is megváltozott, egy zuglói villából a budai Batthyány utcába költözik.

Az UD Zrt. a szeptember közepén kirobbant megfigyelési botrány kulcsszereplője. A vádak szerint a cég munkatársai telepíthettek kémszoftvereket az NBH számítógépeire. A botrány az MDF elnökválasztási kampánya kapcsán robbant ki. Dávid Ibolya egy, a birtokába került hangfelvétel alapján azzal gyanúsította meg kihívóját, Almássy Kornélt, hogy titkos adatgyűjtést rendelt a cégtől ellene.

Az UD vezetői tagadják a vádakat.