Kitiltottak egy állapotos vak nőt egy szentesi pékségből

2008.04.14. 17:35
Vakvezető kutyája miatt kitiltottak egy állapotos vak asszonyt egy szentesi pékségből. Amikor másnap visszament anyósával reklamálni, a két nőt percekig nem engedték ki az üzletből, mert beírtak a Vásárlók Könyvébe. Azt követően tudtak csak elmenni, amikor közölték, telefonálnak a rendőröknek.

A vak asszony évek óta rendszeresen járt a pékségbe, a kutya soha senkit sem zavart. Az elmúlt hetekben azonban új bérlője lett a pékségnek, aki azonnal kitiltotta az asszonyt az üzletből. Az eset még március elején történt, eddig arra vártak, hogy a panaszkönyvbe írt sorokra reagál valaki, de eddig semmi sem történt.

A szentesi asszony a pékségben történtekről értesítette a fogyasztóvédelmi hatóságot, ahol ígérték, soron kívül kivizsgálják a történteket. Elmondták, az üzemeltető helytelenül cselekedett, mert élelmiszer üzletekbe valóban nem lehet kutyát bevinni, de a vakvezető kutya kivétel.

A Független Hírügynökség riportere kereste a pékség vezetőjét, de ő nem nyilatkozott. Az érdekvédők szerint hasonló eset szinte naponta történik vakokkal. A közelmúltban egy pápai hipermarketben történt hasonló eset egy vak férfival. Ott azóta bocsánatot kértek a történtekért.