Még a vonatpótló buszok is elakadtak

2003.02.07. 11:06
Péntek délelőtt az ország számos pontján még mindig nem járnak a vonatok. A Nyíregyháza-Nyíradony közötti vonal felszabadult a pálya, ott ismét megindulhatott a vasúti közlekedés. A Dombóvár-Tamási és Tamási-Pincehely között megindult a vonatpótló autóbusz közlekedés.
A rendkívüli téli időjárás ellenére a MÁV vonalain a terveknek megfelelően a hajnali vonatok menetrend szerint elindultak az állomásokról - adja hírül a Mávinform. Útközben azonban váltóállítási nehézségek miatt szinte valamennyi vonalon várhatók 15-20 perc késések. A Nyíregyháza-Nyíradony közötti vonal felszabadult a pálya, ott ismét megindulhatott a vasúti közlekedés. A Dombóvár-Tamási és Tamási-Pincehely között megindult a vonatpótló autóbusz közlekedés.

A Nyíregyháza-Herminatanya-Balsa, illetve Dombrád, a Kecskemét-Kiskőrös, a Törökfái-Kiskunmajsa, a Pálmajor-Somogyszentpál valamint a Bátaszék-Palotabozsok között. - már csak ezeken a vonalakon - nem járnak vonatok a hóakadályok miatt. A Budapest-Cegléd, a Budapest-Újszász, valamint a Budapest-Hatvan vasútvonalakon a helyi vonatok nem közlekednek. Helyettük az újszászi vonalon óránként jár egy megerősített szerelvény. A hatvani és a ceglédi vonalon a távolsági személyvonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

Lepsény és Tamási közötti szakaszon továbbra sem közlekedik a vonatpótló autóbusz a kialakult útviszonyok miatt. A Kunszentmiklós-Tass-Dunapataj vonalon a reggeli órákban megkísérelték a buszos közlekedést, de az úton elakadt, mert Kunszentmiklós-Tass állomásra nem érkezett meg. Somogyszob és Nagyatád között a motorszerelvények helyett szintén autóbuszok közlekednek.