Két kerületben csak zacskós víz lesz pénteken

2008.08.07. 16:32
Vízcső-rekonstrukció miatt reggel 8-tól éjfélig nem lesz ivóvíz a XI. és a XII. kerület nagy részén. A lakosság frissítését három lajtoskocsival és 10 000 zacskó vízzel biztosítják.

Újabb szakaszhoz érkeztek a Hegyalja úton folyó vízcső-rekonstrukciós munkálatok, áll a Fővárosi Vízművek közleményében. A már felújított és a még felújításra váró vezetékek összekötésére, az úgynevezett csomópont-kialakításra kerül sor 2008. augusztus 8-án.

Az egyszerre négy, 150 és 500 mm közötti átmérőjű vezetéket érintő munkálat a rekonstrukció egyik legbonyolultabb, jelentős szakmai előkészületeket igénylő és sajnos meglehetősen időigényes szakasza. A munka augusztus 8-án, pénteken egész napos, reggel 8 órától éjfélig tartó vízhiányt okoz a XI. és XII. kerület azon területein, amelyeket az érintett vezetékeken keresztül látnak el ivóvízzel.

Ezért a Gulyás köz - Beregszász út - Beregszász köz - Előpatak utca -Pannonhalmi út - Brassó utca - Ugron Gábor utca - Olt utca -Dayka Gábor utca - Liptói utca -Németvölgyi út - Érdi út - Zajzon utca -Tömös utca - Botfalu köz - Eper utca által határolt területen három lajtoskocsi, illetve 10 000 darab 1/2 literes kiszerelésű, frissen csomagolt zacskós víz segítségével biztosítjuk az ivóvizet az ott lakók számára.

A lajtoskocsik elérhetősége: - Görbe utca - Németvölgyi út sarok - Rákó utca - Brassó út - Rákó utca útvonalon folyamatos mozgásban, bárhol megállítható a nap folyamán - Nagyszalonta utca - Eper utca útvonalon folyamatos mozgásban. bárhol megállítható a nap folyamán.

A Fővárosi Vízművek igyekszik a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozni, így esett a választás augusztus 8-ra, amikor az iskolaszünet és a közeledő hétvége, illetve az előre prognosztizált lehűlés következtében a vízhiány a legkisebb kényelmetlenséget jelentheti.

Az érintett fogyasztókat a munkálatok megkezdése előtt 3 nappal szórólapon tájékoztattuk, illetve a www.vizmuvek.hu internetes portálon olvashatnak további tájékoztatást. A Vízművek az okozott kellemetlenségekért valamennyi fogyasztó elnézését kérve köszöni a türelmet és a megértést.