Wittner Mária nem repetázna a Fideszből

2008.09.02. 01:26
A Magyar Gárda mellett kiálló fideszes képviselő a következő ciklusban már nem indulna a párt színeiben, de más párthoz sem igazolna át. Pedig a Népszabadságnak adott interjúja szerint a szélsőjobboldali mozgalommal folytatott kapcsolata miatt még Orbán sem vonta soha kérdőre.

Semmiképp sem szeretne már parlamenti képviselő lenni Wittner Mária a következő ciklusban; akkor sem, ha esetleg egy előre hozott választáson a Fidesz győzne - ezt a Népszabadság érdeklődésére a fideszes képviselő erősítette meg.
A napilap keddi száma idézi Wittner Máriát: "Semmi bajom a Fidesszel vagy Orbán Viktorral, de a képviselőség nem nekem való. A kommunistákból lett elegem, abból, hogy felelőtlenül nyomkodják a gombot, s kritikán aluli módszerekkel tudatosan teszik tönkre az országot."
"Az ellenzék helyzete pedig reménytelen, a másik oldal mindent leszavaz, mert az SZDSZ csak névlegesen lett ellenzéki. Sokszor nagyon nehéz megállni, hogy ne kiáltsak át az ülésteremben a másik oldalra. De igyekszem kulturáltan viselkedni, nem akarok a Fidesznek sem kellemetlenséget" - magyarázta döntését Wittner Mária.
Arra, hogy nem éppen az volt-e kellemetlen a Fidesz számára, hogy kiállt a Magyar Gárda mellett, sőt fel is szólalt a rendezvényein, azt válaszolta: soha senki nem tett neki szemrehányást a Fideszből emiatt, Orbán Viktor sem.
Wittner Mária közölte: már tavasszal nyilatkozott arról egy fideszes kérdőíven, hogy még egyszer nem akar képviselőjelölt lenni. Más párthoz sem csatlakozik.