Luxusdzsipet is bérel Demszky

2004.07.31. 10:11
A Frontera mellett egy luxusautónak számító Volkswagen Touareget is bérelhet olcsón az FKF Rt.-től Demszky Gábornak a Városháza.
Luxusterepjárót is használhat Demszky Gábor főpolgármester, ha szolgálati Audija elromlik, írja a szombati Magyar Nemzet. Ezekben az esetekben a Volkswagen Touareget a Városháza bérli a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt.-től (FKF), napi 4500 forintért.

Volkswagen Touareg
A főpolgármester a lap kérdésére közölte, valóban használja a Touareget, most is azzal érkezett horvátországi nyaralójába. A kocsi mindössze egyetlen napot töltött ott. Erre azért volt szükség, mert elromlott az Opel Frontera váltója, és csak így tudta megoldani, hogy a gyerekekkel együtt eljusson Kusariba. Az Opel Fronterát egyébként a főpolgármester jóval a piaci ár alatt, 156 ezer forintért bérli havonta az FKF-től.

A Touareget korábban egyszer használta a főpolgármester, három hétig, amikor júniusban egy teherautó hátulról belerohant a szolgálati Audiba, így az használhatatlanná vált.

A Magyar Nemzet kérdésére, miszerint nem túlzás-e ez a luxusautó egy fővárosi közművállalat számára, a főpolgármester azt válaszolta, az FKF-et kell megkérdezni, hogy miért éppen ilyen kocsit vásároltak. A Touareg ára a Totalcar adatai szerint tizenhárommillió forint felett van.