Öntudatlannak vallotta magát az egyik zászlóégető

2004.01.23. 14:42
Drogot, vagy a központi idegrendszerre ható erős gyógyszert kapott a Tilos Rádió elleni tüntetésen egy ismeretlen személytől M. Giorgio Richárd, a zászlóégetés egyik gyanúsítottja - ismertette a gyanúsított ügyészségi vallomását Futó Barnabás ügyvéd.. M. Giorgio azt vallotta. nem emlékszik semmire és akarata ellenére vett részt a zászlóégetésben.
Nem emlékszik semmire a Tilos Rádió előtti tüntetés utáni izraeli zászló elégetésében közreműködő M. Giorgio Richárd - nyilatkozta az Indexnek védence ügyészségi kihallgatása után Futó Barnabás ügyvéd. Tájékoztatása szerint M. provokációnak tartja a történteket és az állítja: a demonstráció során egy ismeretlen személytől egy szem cukrot kapott, amely azonban a központi idegrendszerre ható gyógyszer, vagy akár is drog is lehetett - állította az ügyészeknek a rendőrségi kihallgatásán hallgató M. Giorgio Richárd.

M. Giorgio ügyvédje elmondása szerint csak a médiában megjelent képanyagokból tudja, hogy részt vett a zászlóégetésben, de "azt akarata ellenére, öntudatlan állapotban tette" - hangsúlyozta az ügyvéd. A rendőrség három személy ellen kezdett nyomozni garázdaság gyanújával, miután az ügyészség nem látta bizonyítottnak a közösség elleni izgatás elkövetését. A zászlóégetésben résztvevőket hétfőn, gyorsított eljárás keretében állítják bíróság elé. Futó nem tudta megmondani, hogy az ügyészek várhatóan milyen álláspontra helyezkednek ügyfele ügyében.