A flaszter kétkerekű urai

2007.09.21. 15:59

Motortalan kétkerekű tüntetők (értsd: biciklisták) és motorizált ellentüntetők tömegei uralják holnap a budapesti flasztert. Az Európai Autómentes Nap örömére a Critical Mass Budapest nevű rendezvény alkalmából 16 órakor több tízezer kerékpáros pattan nyeregbe és gurul végig a Pázmány Péter sétánytól, a Budai alsó rakpart, Attila út, Alagút, Lánchíd, Kossuth tér, Alkotmány utca, Nagymező utca, Király utca, Bajza utca, Damjanich utca, városligeti nagyrét útvonalon.

A szmogellenes "kritikus tömeget" a Rrace Mono Motoros Nonprofit Érdekvédelmi Szervezet demonstrációja próbálja ellensúlyozni, a pöfögő motorok 12 órától gyülekeznek a motorosok a Dózsa György út, Ajtósi Dürer sor és az Andrási út közötti lezárt szakaszon. Innen zárt menetoszlopban robognak (rendőri kísérettel) a Dózsa György út, Dráva utca, Pesti alsó rakpart, Közraktár utca, Petőfi híd, Irinyi József utca, Október 23. utca, Bocskai út, Nagyszőlős utca, Budaörsi út útvonalon.

Az előrejelzések szerint 16 és 18 óra között szinte lehetetlen lesz közlekedni a város Dózsa György út és Alkotás út közti részén, illetve a Margit- és a Petőfi híd csk korlátozottan (vagy egy irányba) lesz átjárható.