Rosszul idéztük Morvai Krisztina szavait

Index
2007.10.25. 10:47

Az Index hibájából pontatlan, és dr. Morvai Krisztina jó hírnevét sértő tudósítás jelent meg "Megint százan fogócskáztak" címmel október 23-án dr. Morvai Krisztina a Corvin közben elmondott - "Nyílt levél Gyurcsány Ferenchez és tettestársaihoz" című beszédéről. Az írásunkkal ellentétben Morvai Krisztina a következőket mondta az október 22-i tüntetéssel kapcsolatosan:

"Ön és tettestársai ismét önkényes bebörtönzésekkel próbálkoztak tegnap éjjel. Másfél órán át, zuhogó esőben, jéghidegben kellett terpeszállásban a házfalat támasztania hét fiatalnak. Nem, Gyurcsány Ferenc, nem dobáltak Molotov koktélt, nem borogattak autókat, nem voltak erőszakos csőcselék. Ne próbálja ismét megvezetni a magyar embereket és a világ közvéleményét."

Nem felel meg a valóságnak az, hogy azt állította volna, hogy nem is voltak Molotov-koktélok, és nem is borogattak fel autókat, csak néhány fiatal ázott el az esőben. Morvai Krisztina a hét fiatal ügyének összefüggésében említette azt, hogy az ő részükről nem volt Molotov-koktél és autóborogatás. A fentiek miatt Morvai Krisztinától elnézést kérünk.