Az SZDSZ nyilvánossá tenné a kampányköltéseket

MTI
2008.01.18. 16:03

Az SZDSZ a jövőben nyilvánosságra hozza, mire és mennyit költ a népszavazási kampányban. Horn Gábor, a liberális párt ügyvivője levélben kérte a parlamenti pártok kampányért felelős politikusait, tárják a nyilvánosság elé, hogyan és mennyit költenek a referendum előtti kampány során.

A politikus az MTI-hez is eljuttatott levélben arra kérte Herényi Károlyt (MDF), Juhász Ferencet (MSZP), Lukács Tamást (KDNP) és Nyitrai Zsoltot (Fidesz), hogy az SZDSZ-hez hasonlóan osszák meg a választókkal, pártjuk milyen források felhasználásával, milyen kiadásokat finanszírozva vesz részt a népszavazási kampányban.

"Nincs kétségem arról, hogy a többi párt elvei, kampányban hangoztatott jelszavai is ezt diktálják. Így például Tarlós István országjárása, a Fidesz ősz óta zajló százezres nagyságrendű aláírásgyűjtése, de akár a tervezett szocialista is kampány is mind-mind olyan kiadásokat jelent, amelynek finanszírozására joggal kíváncsi a szavazó, és amelyet meggyőződésem szerint készségen megosztanak a nyilvánossággal a kampányoló szervezetek" - írta Horn Gábor.

Levelében a kisebbik kormánypárt politikusa emlékeztetett arra, hogy az SZDSZ jelenleg is ezt a gyakorlatot folytatja.