A Szabadság Kör beperelte az igazságügyi minisztériumot

MTI
2008.12.17. 13:36

A fideszes politikusokat és jobboldal értelmiségieket tömörítő Szabadság Kör beperelte az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumot (IRM), mert Draskovics Tibor tárcavezető nem válaszolt kérdéseikre, többek között arra sem, hogy az In-kal Security-vel milyen kapcsolatban áll a minisztérium és a rendőrség; erről Balog Zoltán fideszes országgyűlési képviselő és Gulyás Gergely, a Szabadság Kör szóvivője beszélt szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Az IRM épülete előtt Balog Zoltán, az emberi jogi bizottság elnöke, a Szabadság Kör tagja emlékeztetett arra, hogy öt kérdésből álló nyílt levelét még augusztusban adta át Draskovics Tibornak, akitől arra várt választ, hogy 2006. szeptember 17-ét követően a rendőrség, illetve a minisztérium az állami rendezvények, gyűlések, demonstrációk biztosítására, ellenőrzésére milyen magáncégekkel szerződött.

Balog Zoltán elmondta: különösen az In-Kal Security szerepére kíváncsiak, mert sajtóinformációk szerint a cég többször is ellátott olyan feladatot, amelyet jogszerűen nem tehetett volna, például rendezvényeken igazoltatta a résztvevőket. Gulyás Gergely szerint azért perelték be a tárcát és az Országos Rendőr-főkapitányságot is, mert kérdéseikre a törvényben foglalt 15 napon belül nem érkezett válasz.