Merénylettel fenyegették meg Gyurcsány Ferencet

MTI
2006.03.22. 21:03

Merénylet elkövetésével fenyegették meg Gyurcsány Ferencet, a fenyegetés három héttel ezelőtt érkezett a miniszterelnök e-mail címére - mondta el Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője az MTI-nek szerdán este, megerősítve a közszolgálati televízió híradójának információját.

Az elektronikus levél szerint ha a kormányfő egy hónapon belül nem lép vissza, merényletet követnek el ellene - közölte Garamvölgyi László. Hozzátette: "a szükséges intézkedéseket a Köztársasági Őrezred megtette, a nyomozást pedig a Nemzeti Nyomozó Iroda folytatta le. A nyomozók két napon belül eljutottak az üzenet küldőjéhez, egy 17 éves kaposvári diákhoz".

Elmondta, hogy a fiú ellen megindult a büntetőeljárás. A Magyar Televízió szerdai Híradójának nyilatkozva Szabó Ferenc vezérőrnagy, a Köztársasági Őrezred parancsnoka a Gyurcsány Ferencnek küldött elektronikus levéllel kapcsolatban azt mondta: a miniszterelnök "az elmúlt héten kapott egy olyan fenyegető tartalmú e-mailt, amelyben felszólították arra, hogy lépjen vissza, erre kapott egy hónapot. Ellenkező esetben élet elleni cselekményt követnek el ellene".

A Híradó információi szerint eddig több tucat fenyegetést kapott a miniszterelnök a kampányidőszakban, a fenyegetők kétharmadát elfogják és eljárást indítanak ellenük.