Egyesülnek a Kossuth téri szervezetek

MTI
2006.12.02. 16:38
Forradalmi Nemzeti Bizottmányok Szövetsége név alatt egyesülnek a Kossuth téri szervezetek és a vidéki forradalmi nemzeti bizottmányok - közölte Halász József, Forradalmi Nemzeti Bizottmány egyik ügyvivője az MTI-vel szombaton.

Halász József elmondta, hogy így már teljes egyetértésben készülhetnek a december 8-i Országos Rendszerváltó Népgyűlésre. Szerinte sok olyan szervezet vesztette el legitimációját és szűnt meg, amely a Kossuth térhez kötötte működését, mint például a Magyar Nemzeti Bizottság 2006.

Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője erre úgy reagálva az MTI-nek kijelentette: "mi vagyunk az egyetlen autentikus szervezet, akik az utcán rendezik a tüntetéseket és nem látjuk értelmét más szervezetekhez csatlakozni vagy egy szervezetbe tömörülni".

A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 másik ügyvivője, Bene Gábor szintén részt vett a többórás vitában, amelyen sikerült megegyezni a szövetség létrehozásáról. Bene szerint szó sincs egyesülésről olyan értelemben, hogy a már megalakult szervezetek esetleg megszűnnének, és azok tagjai közösen alakítanának egy újat. Arról van szó szerinte, hogy a már előzőleg meghirdetett Nemzeti Összefogás Magyarországért mozgalomnak tesznek eleget azzal, hogy jobban összehangolják a szervezetek működését.