Jánosi szerint folytatni kell a jóléti rendszerváltást

MTI
2003.11.08. 15:52
A kormánynak a nehéz gazdasági helyzet ellenére folytatnia kell a jóléti rendszerváltás programját, meg kell tartani az eddigi társadalmi juttatások reálértékét - jelentette ki az MSZP Komárom-Esztergom megyei szervezetének tanácskozásán, szombaton Dorogon Jánosi György.

A szocialista pártnak pedig segítenie kell a kormánydöntések társadalmi elfogadtatását és tehermentesíteni a kabinetet, hogy az tényleg a dolgával, az ország ügyeivel tudjon foglalkozni - vélekedett az MSZP országos választmányának elnöke.

Az MSZP népszerűségi mutatóinak visszaeséséhez Jánosi György szerint nagyban hozzájárultak a kormánykörökhöz tartozó személyek nyári elszólásai, amelyeket utólag kellett megmagyarázni.

Példaként az ingatlanadó bevezetését, a diákutazási hozzájárulás megszüntetését, és az 53. heti nyugdíj későbbi kifizetését említette.

A politikus megemlítette még: ha sikerül visszaszerezni a társadalom többségének bizalmát, a jövő évi európai uniós választásokon az MSZP rövid időn belül vélhetően harmadszor győzi le a Fideszt.