Medgyessy csak levélben működött együtt az MSZOSZ-szel

2003.11.25. 15:07
A munka világának éppen a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége által lefedett területein szenvedték el a legnagyobb leépítéseket az elmúlt másfél évben a munkavállalók - mondta az Indexnek Wittich Tamás szakszervezeti vezető. Emiatt és a kormányfővel együttműködési megállapodásban vállalt ám nem teljesített pontok megtárgyalása miatt találkozott volna egymással Medgyessy Péter és a vele együttműködési megállapodást kötött MSZOSZ mintegy ötszáz tagja kedden.

A kormányfő más elfoglaltságára hivatkozva nem jelent meg, egy levélben azonban jelezte, fontosnak tartja a velük való kapcsolatot és sok mindenben egyetért a szakszervezettel. Medgyessy egy későbbi időpontban hajlandó a vezetőkkel találkozni. Wittich szerint a kormányfő távolmaradása csalódást okozott, ám a megjelentek "higgadtak maradtak".

Wittich szerint a kormánynak tennie kell még azért, hogy 2006-ig 38 órára csökkenjen a munkaidő valamint, hogy a bérek és a nyugdíjak közeledjenek az EU-s átlaghoz. A szakszervezet azt is megkérdezte volna Medgyessytől, mi a gyárbezárásokra és az elbocsátásokra a kormányzati válasz.