Háromezren követelik a nyilas tüntetés betiltását

MTI
2004.09.22. 19:45
Több mint háromezren csatlakoztak a Népszava két hete közzétett felhívásához, amelyben a szerkesztőség a magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport október 15-i tüntetésének megakadályozására szólította fel a rendőrséget - közölte szerdán Horváth István felelős szerkesztő az MTI-vel.

A lap felszólította a rendőrséget, hogy akadályozza meg az újnyilasok október 15-ére tervezett demonstrációját, felkérte a kormányt és a parlamenti pártokat, hogy sürgősséggel alkossanak alkalmas jogszabályt az ilyen rendezvények betiltására, s kérte a köztársaság elnökét, hogy a törvényt haladéktalanul hirdesse ki. Horváth István elmondta, hogy vasárnap délutántól október 15-ig a Terror háza előtt várják mindazokat, akik már eddig csatlakoztak vagy ezután kívánnak csatlakozni a felhíváshoz. Hozzátette: a rendőrségen bejelentették a rendezvényt.

A szerkesztőségvezető kijelentése szerint "szükség van a közös új és erős fellépésre, mert a törvény, amit követel a felhívás, nem született meg, a pártok csupán nyilatkoznak, de nem cselekednek".