Szabadlábon, de eljárás alatt Bácsfi

Index
2005.05.03. 17:28
Elhalasztották az ítélethozatalt a Bácsfi Diána ellen garázdaság miatt indított eljárás keddi tárgyalásán - jelenti a HavariaPress. A rendőrség még szombaton vette őrizetbe a Magyar Jövő Csoport vezetőjét, miután egy, a Citadellánál tartott rendezvényen karlendítéssel és "Éljen Szálasi!" felkiáltással üdvözölte húszfős, hungaristákból álló hallgatóságát.

Az eseményt előre bejelentették, ezért a rendőrség biztosította helyszínt, de közölték Bácsfival, hogy amennyiben bármilyen szabálytalanságot észlelnek, intézkedni fognak. A keddi tárgyaláson megjelent Bácsfit a bíróság meghallgatta, ám az ügyben nem született ítélet, mert a bírák meg szeretnék vizsgálni a Bácsfiról korábban készült elmeszakértői jelentést.

Bácsfi Diána, az MTI érdeklődésére közölte: azután merült fel ismét elmeállapotának kérdése, hogy a bíró megkérdezte tőle, ha megbüntetnék, ismét elköveti-e újból a cselekményt, erre pedig a Magyar Jövő Csoport vezetője igennel válaszolt. Ítéletet csak az orvosszakértői vélemény vizsgálata után várható. A 72 órás őrizetbe vétel lejártával kedden délután Bácsfit szabadlábra helyezték.