A Club Aliga privatizációja ellen tüntettek

MTI
2005.10.16. 17:21
A Club Aliga eladása ellen tüntetett vasárnap az üdülőcentrum bejáratánál mintegy kétszáz helybeli lakos és üdülőtulajdonos. "Nem a privatizáció ellen van kifogásunk, hanem a vízpart értékesítése és a közterületek vagyonkezelésbe adása miatt tiltakozunk" - mondta a demonstrálók előtt Veress Lászlóné, a tüntetést szervező Balatonaligai Üdülőközösség Egyesület tiszteletbeli elnöke. "Tizenöt éve küzdünk azért, hogy korlátozás nélkül mehessünk le a vízpartra, ne kelljen ezért naponta 650 forintot fizetni" - jelentette ki Veress Lászlóné.

Az üdülőegyesületi vezető elmondta: szeptember 21-én megjelent a Club Aliga értékesítésére vonatkozó pályázati kiírás, s abban a vízpart egy részét közvetlen eladásra kínálják fel, más részeire vonatkozóan pedig - a kikötőre és a parti sáv 30 százalékára - a kezelői jogot értékesítenék. Veress Lászlóné szerint a Club Aligát - de a közterületeket mindenképpen - a helyi önkormányzat kezelésébe kellene adni.

Fekete Barnabás, Balatonvilágos polgármestere a tüntetésen elmondta: a képviselő-testületnek nincs kifogása az üdülőcentrum 8 milliárd forinton meghirdetett eladása ellen, viszont bejelentette az igényét arra, hogy ha ezen az áron sikertelen lesz az eladás, akkor ne értékeljék le az ingatlant, hanem adják azt át az önkormányzatnak.